En helg

Helgen började i torsdags efter en vecka med att flänga runt på olika lektioner för att se vilka kurser vi kan få. Vissa lärare har många och lite konstiga regler. En lärare ska sätta upp namnskyltar i klassrummet efter alfabetisk ordning. Vissa har också krav på att eleverna ska vara aktiva under lektionerna och dom skriver upp vad alla säger samt kräver att man ska vara aktiv och ställa ytterst releventa frågor på ett forum som hon skapar. Det är ju kul att dom använder sig av tekniken som faktiskt finns tillgänglig. Inte som hemma där en ett OH-blad fortfarande anses vara. Idag fick vi veta att vi måste söka kurser för nästa termin. Detta alltså innan vi vet vad vi kommer plugga här.
Fredagen spenderades på Taipei Zoo. Jag är ingen stor Zoomänniska men det fanns en del intressanta djur.Vi såg de två fredspandorna (som Kina skickade hit 2 gånger, Taiwan tog inte emot dom första gången så dom fick åka hem igen), flodhästar, ormar, tigrar, lodjur, vargar, apor, ett stort antal sköldpaddor och några björnar. Området var stort och det var varmt, som vanligt, så både vi och djuren blev ganska trötta men det var kul att se. 7,5 kronor för inträde var ganska dyrt så vi skippade middagen...
På väg hem hoppade vi av vid Electronic Plaza för att leta hörlurar åt mig, eftersom dom självklart går sönder när man inte är hemma. Knapplåsknappen på min mobil har också försvunnit... Det fanns en del elektronik där alltså. En kille undrade vad vi gjorde i Taiwan och Henrik svarade att vi pluggar på NTU (TAIDA) och han vägrade tro honom så vi visade våra studentkort/tågkort/zookort/7-11kort och han blev helt chockad. Den reaktionen får man inte direkt hemma. Han kanske bara blev chockad eftersom vi verkade så dumma då han (kanske) precis tagit det dubbla priset för hörlurarna.
Igår tog jag och Henke en prommenad i affärsdelen av Taipei där de flesta bankerna finns och så. Det var ett riktigt fint område. Då gick vi också förbi fabriken där Taiwan Beer görs. Det vara bara att gå in på området bland alla backar med öl och där fanns även en restaurang som hette 346 så vi satte oss där ett tag. Det var riktigt trevligt, lite öltältskänsla, dock spelades Justin Biebers "Baby" kanske 4 gånger under den korta tiden vi var där... Sen på kvällen var vi i en nattklubb i källaren av Taipei 101 (500metersbyggnaden) som heter Spark.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0