Stor i Taipei

Efter cirka 3-4 timmars sömn gick upp vid 08.00 för att ta oss iväg på Uniqlo's "grand opening" för deras flagskeppsaffär här i Taipei. Det är den japanska motsvarigheten till H&M och finns bara i ett fåtal städer. Henrik trodde att den öppnade 9 så vi var där då. Så var inte fallet men det visade sig vara ett bra val. Kön var redan ett kvarter när vi kom dit och det var en timme till öppning. I kön bjöds vi på välbehövligt iskaffe medan vi väntade på att få gå in. Därefter började några av de mest bisarra timmarna under den här vistelsen. Det var ett massivt mediauppbåd och vi, som dom enda västerlänningarna, hamnade mitt i centrum. Alla ville intervjua oss, ta kort och film. Först när vi gick på röda mattan men sen även inne i butiken. Vid ett tillfälle hade vi kanske cirka 6 kameror och 4 journalister runt oss på samma gång.
Personalen (500 anställda) var väldigt övertaggade och sa "välkommen", som låter som good morning, så fort dom såg en. Dom hade ramsor som en började skrika och 20 andra stämde in för att avsluta och var tvugna att buga varje gång de gick ut ur butiken. Det var tydligen 2500 som köade och vi var 3 av dessa" Diehard Fans": http://focustaiwan.tw/ShowNews/WebNews_Detail.aspx?Type=aALL&ID=201109230008.
Som vanligt var kläderna inte riktigt våra vanliga storlekar men där fanns det flera olika storlekar. Inte bara one size som i många andra affärer.

Kommentarer
Postat av: Göran Nyman

Trevligt och mycket spännande att läsa din blogg- Kommer att följa dina äventyr på din nya studieort. Lycka till! / Göran Nyman

2011-09-27 @ 21:39:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0